تولید کنندگان تلفن های همراه مانند سامسونگ، شیائومی، ال جی، موتورلا و … همواره سیستم عامل اندروید را شخصی سازی و سفارشی سازی کرده و پس از آن با نصب بر روی دستگاههای خود، به بازار عرضه میکنند. این سفارشی سازی ها شامل مواردی از جمله سفارشی سازی پوسته، نصب و سفارشی سازی برنامههای جانبی و سرویس های اضافی دیگری میشوند. در بسیاری از مواقع کاربران این گوشی های هوشمند، تجربه ی جالبی از اندروید را در ذهن نخواهند داشت. چرا که این تغییرات و دستکاری ها باعث وجود اپلیکیشن های بیشتری برروی تلفن همراه شده و به هنگام کار، گوشی اصطلاحا سنگین و دچار تاخیر در اجرای فرامین کاربر می شود. همچنین به دلیل اینکه شرکتهای تولید کننده باید سایر سرویسهای اضافی خود را با نسخه جدید اندروید همگام کنند، هنگام انتشار بروزرسانی اندروید توسط گوگل در نتیجه کاربران این تلفن های همراه بعضا چند ماه بعد بروز رسانی نسخه اندروید ر ا در اختیار خواهند داشت.
تا پیش از این گوگل برای ارائه تجربه خالص اندروید به کاربران، صرفا با شرکتهای سخت افزاری که دستگاههای هوشمند پرچمدار را به طور مستقیم به فروش میرساندند همکاری می کرد. اما امروز با ارائه سیستم عامل Android One گوگل این مسئولیت را به عهده شرکتهای تولید کننده سخت افزار سپرده است تا بتوانند با استفاده از این سیستم عامل جدید، دستگاههای خود را با یک اندروید اصیل و خالص به فروش برسانند. بنابراین اندروید وان تماما در دستگاههایی ارائه میشود که از نسخه خالص و دستکاری نشده اندروید استفاده می کنند.
ویژگی اصلی اندروید وان این است که در هر دستگاهی که عرضه شود به عنوان خالص ترین شکل اندروید ارائه شده است و شامل هیچ گونه دستکاری و سفارشیسازی، سرویس ها و اپلیکیشن های اضافی از سوی شرکت تولید کننده دستگاه نیست. این همان چیزی است که به گفته گوگل “بهترین و خالص ترین تجربه سیستم عامل اندروید” نام دارد.
هدف گوگل از اجرای این برنامه، تسهیل کردن روند انتشار بهروزرسانی برای طیف وسیعتری از کاربران است. سیستم عامل Android One فقط شامل برنامه ها و سرویس های پیشفرض گوگل است، همانند آنچه گوگل در گذشته در پلتفرم دستگاه های نکسوس ارائه مینمود.
گوشی هایی که با ارائه اندروید وان در اختیار کاربران قرار میگیرد، دارای یک نشان از Android One برروی بدنه خود هستند و شما به راحتی میتوانید به وجود اندروید وان در هر گوشی پی ببرید.
اگر یک کاربری ساده و روان را میخواهید به اندروید وان نیاز خواهید داشت. زیرا گوشی شما برای سرعت بیشتر به یک سیستم عامل بسیار سبک نیازمند است تا باگ ها و لگ های آن کاهش یابد. ناگفته نماند که برای بعضی از کاربران نبود ویژگی ها و سرویس های اضافی در اندروید وان ناخوشایند است. اما باید توجه داشته باشیم که همین سرویسها و ویژگی های اضافه هستند که باعث کند شدن تلفن همراه میشود.
از طرف دیگر به روز رسانی و دریافت نسخه جدید سیستم عامل اندروید همواره مهم بوده و تاخیر در عرضه آن، باعث نارضایتی کاربران خواهد شد. گاها مشاهده شده است که کاربران گوشی های هوشمند مجبور هستند تا چند ماه برای یک بروزرسانی انتظار بکشند و این به دلیل هماهنگ کردن نسخه جدید اندروید با رابط کاربری شرکت تولید کننده برای هر دستگاه است. و در صورتیکه یک شرکت برروی محصولات خود از سیستم عامل اندروید وان استفاده کند، کاربران به سرعت میتوانند نسخه قدیمی اندروید را به روزرسانی و نسخه جدید را دریافت نمایند.
حالا که با سیستم عامل اندروید وان بیشتر آشنا شدیم شاید شما هم جزء آن دسته از کاربرانی باشید که میخواهید بدانید کدام برندهای تولید کننده تلفن همراه از این سیستم عامل استفاده خواهند کرد؟
جالب است بدانید شرکت نوکیا از اولین تولید کنندگان تلفن همراه هوشمند است که اعلام کرد تصمیم دارد تمام محصولات خود را تحت پوشش اندروید وان به بازار عرضه کند. و از ژوئن امسال این پروژه را عملی کرده است. به نظر میرسد به دلیل استقبال کاربران از اندروید وان، شرکتهای دیگر نیز در پی این هستند تا برای استفاده از اندروید وان در گوشی های هوشمند خود تمهیداتی بیندیشند. از رو در آینده ایی نه چندان دور، شاهد افزایش چشمگیر شرکتهایی خواهیم بود که از اندروید وان برروی سیستم تلفن همراه شان استفاده میکنند.