با توجه به پیش بینی مرکز پژوهشی IDC ، بازار گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۰ رشد قابل توجهی را تجربه خواهد کرد؛ این رشد فزاینده بیش از هر چیز، تحت تاثیر پیاده سازی نسل پنجم شبکه های موبایل در جهان و به ویژه در چین به وقوع میپیوندد.
در جریان اجلاس سالیانه Tech Summit 2019 در ماه گذشته، شرکت کوالکام از چیپستهای Snapdragon 865 وSnapdragon 765 رونمایی کرد که علاوه بر دارا بودن امکانات پردازشی و گرافیکی جدید، مشخصاً بر فناوری فایو جی متمرکز هستند.
پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵ و نمونه نسخه G آن در این اجلاس عنوان نخستین پلتفرم های کوالکام با مودم 5G داخلی را از آن خود کردند و بدین ترتیب در سال آینده شاهد عرضه تلفن های هوشمند رده میانی بسیاری با این امکانات جدید در بازار خواهیم بود.
در این رویداد تعدادی از بزرگترین شرکت های فعال در زمینه ارتباطات و تلفنهای همراه هوشمند، از جمله شرکت شیائومی از طرح های جدید خود برای فناوری 5G سخن گفتند.
بنیانگذار و معاون رئیس شرکت شیائومی، آقای بین لین (Bin Lin) در این اجلاس، عصر تکنولوژی 5G را دروازهای جدید به سوی فرصت ها و چالش های تازه در برابر کاربران می داند. تکنولوژی تازه واردی که نوآوری ها و ابداعات برخواسته از آن، تعریف جدیدی از تعامل کاربران با دستگاهای صوتی – تصویری و دستگاههای همراه هوشمند را ارائه می کند.
بین لین نسل جدید اینترنت پرسرعت را Super Intenet می نامد و فضای جدیدی که از ترکیب هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و فناوری 5G پا به عرصه وجود گذاشته است را نبردی میداند که گوشی شیائومی در حد مقدم آن حضور دارد و بر همین اساس، ارائه تلفنهای هوشمند 5G به عموم مردم را اولویت خود قرار داده است.
بنیانگذار شیائومی در پی سخنان خود اضافه کرد: “شیائومی افتخار دارد اعلام کند که پرچمدار جدیدش یا همان Mi 10 در سه ماهه اول ۲۰۲۰ به جهان معرفی خواهد شد.” این تلفن همراه، یکی از اولین گوشیهای هوشمند مجهز به پلتفرم پرچمدار Snapdragon 865 خواهد بود.
لی جون (Lei Jun) مدیرعامل شیائومی، رشد مداوم و دلگرمکننده این کمپانی را از نتایج پروژه موتور دوگانه AIoT (ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء) و تلفن همراه هوشمند میداند و با اشاره به هدفگذاری این شرکت در راستای سمت و سوی جدید بازار در حوزه فناوری نسل پنجم شبکههای تلفن همراه، از روانه شدن حداقل 10 تلفن همراه 5G در سال 2020 سخن به میان آورد.
با پدیدار شدن نسل پنجم شبکههای همراه و ارتقاء قابل توجه سرعت و ظرفیت انتقال اطلاعات، فناوریهای شارژ بیسیم به زودی نقشی مهم در این صنعت را بر عهده خواهند داشت و احتمالا به طور کامل جای تکنولوژیهای کنونی شارژ سیمی را خواهند گرفت. در همین رابطه، شرکت شیائومی در روز دوشنبه، 9 سپتامبر امسال ( شهریور سال 1398) در پی رویدادی در پکن از فناوری جدید شارژ بیسیم شیائومی پرده برداشت. این تکنولوژی که Mi Charge Turbo نام گرفته است، توانی به اندازه 30 وات را جهت تامین انرژی مورد نیاز شارژ باتری تلفن هوشمند ارائه میکند و سریعترین نمونه موجود شارژر بی سیم در بین رقبایش به شمار میآید.
میتوان گفت که شیائومی، فناوری جدید شارژ بیسیماش را برای ارائه در گوشیهای نسل پنجم خود توسعه داده است. این شرکت اعلام کرده که پرچمدارMi 9 Pro 5G اولین محصول گوشی شیائومی است که از فناوری Mi Charge Turbo بهره میبرد.
شیائومی در روز سهشنبه 24 سپتامبر (2 مهر 1398) محصول جدیدی به نام Mi 9 Pro 5G را معرفی کرد که نسخه 4G آن نیز ارائه شده و در بخش پردازشی، شارژر و باتری، نسبت به نسخههای پیشین تغییرات مهمی در آن دیده میشود. Mi 9 Pro از حافظه رم و حافظه داخلی بهتری نسبت به همتایان قبلی خود برخوردار است اما صفحهنمایش و دوربینهای جلو و پشت دستگاه تغییری نداشتهاند.
همانطور که گفته شد یکی از تفاوتهای این گوشی نسبت به نسخه قبلی، باتری و فناوری شارژ آن است؛ نسخه پیشین این محصول یعنی Mi 9 از یک باتری نهچندان قدرتمند با ظرفیت 3300mAh بهره میبرد که یکی از نقاط ضعف اصلی آن به شمار میآمد. در Mi 9 Pro 5G شاهد عرضه یک باتری قدرتمندتر با ظرفیت 4000mAh هستیم که علاوه بر افزایش ظرفیت، از فناوری شارژ سریع کاملتری برخوردار است. شارژر سیمی این دستگاه، توانی به اندازه 40 وات دارد در حالی که توان شارژر Mi 9 تنها 27 وات بود و به گفته شیائومی حالا میتوان تنها در مدت 48 دقیقه، این گوشی را با باتری کاملا خالی تا 100 درصد شارژ کرد. شارژر این گوشی از استاندارد پاوردلیوری یا PD هم پشتیبانی می کند که از آن میتوان برای شارژ کردن مکبوک، نوتبوکهای کوچک و دیگر موارد مشابه استفاده نمود.
اگر بخواهیم تنها یک زمینه فعالیت را که شیائومی در آن پیشتاز باشد نام ببریم، آن چیزی نیست به جز ساخت گوشیهای میانرده و رده پایین با قیمت مناسب؛ به طوری که سری محصولات Redmi این کمپانی چینی، مورد استقبال ویژه کاربران قرار گرفته است. این سری آنقدر موفق ظاهر شده که شیائومی بر آن است تا Redmi به عنوان یک زیربرند مستقل ادامه فعالیت داشته باشد. در محصولات سری Redmi میتوانید گوشیهای هر ردهای را مشاهده نمایید؛ از نمونههای شاخص مقرونبهصرفه مانند Redmi K20 Pro تا گوشیهای ردهپایینی مانند Redmi Go و Redmi 7A. در همین رابطه، این شرکت در روز چهارشنبه 25 سپتامبر 2019 (سوم مهرماه 1398) یک محصول رده پایین به نام Redmi 8A را معرفی کرد.
زیر برند خوش نام شیائومی یا همان Redmi در ماه می امسال دو گوشی جدید با نامهای K20 و K20 Pro را به عنوان محصولات میان رده پرچمدار گیمینگ با قیمت مناسب به بازار معرفی کرد. این دو دستگاه کاملا مشابه هم هستند و تنها تفاوت آنها به نوع پردازندههایشان مربوط میشود. K20 Pro با بهرهگیری از پردازنده Snapdragon 855 نقش خودش را به عنوان یک پرچمدار میان رده واقعا عالی در سال 2019 به خوبی ایفا کرد در حالیکه همتایش یا همان K20 از پردازنده Snapdragon 730 بهره میبرد. در حدود 6 ماه بعد، کمپانی شیائومی با عرضه خانواده جدید Redmi K30 این دو تجربه موفق را مجددا در تکرار کرد با این تفاوت که عضو ارشد این خانواده یعنی K30 5G به پردازنده سری 7 کوالکام مجهز شده بود در حالیکه با قیمت گوشیهای میان رده به بازار عرضه شد.
کمپانی شیائومی، سهشنبه 10 دسامبر 2019 (آذرماه 1398) از گوشی شیائومی مدل Redmi K30 و Redmi K30 5G رسما پردهبرداری کرد. مدل K30 5G اولین تلفن همراه هوشمند عرضه شده در بازار به شمار میآید که به پردازنده جدید Snapdragon 765G کوالکام مجهز است و بهرهمندی آن ازیک صفحهنمایش 120 هرتزی فوق العاده نیز مزیت ویژه دیگری است که تا به امروز مشابه آن در محصولات قبلی شیائومی دیده نشده بود. K30 و K30 5G نسبت به گوشیهای میان رده دیگر از قابلیتهای پیشرفتهای بهره میبرند و با ارائه قیمتهای کمتر از حد انتظار مشتریان، کار را برای دیگر رقبایشان در این عرصه، دشوار کردهاند.